• Onze Geschiedenis

Geschiedenis

Tuinarchitectuur Wim Verrezen

In 1989 richtte Wim de eenmanszaak “Tuinarchitectuur Wim Verrezen” op. Wim erfde de liefde voor het vak van zijn overgrootvader die hovenier was bij Gravin Jeanne de Merode aan het kasteel en huidig gemeentehuis van Westerlo. Na zijn opleiding voor tuinarchitect startte hij reeds snel zijn eigen bedrijf. Eerst nog alleen, later met meer en meer medewerkers. Wim wou zich toeleggen op de verschillende aspecten van het vak. Als tuinarchitect op het tuinontwerp en met zijn praktische en doelgerichte aanpak ook op de aanleg van deze tuinontwerpen en het daaraan gekoppelde tuinonderhoud.

Boomkwekerij Ile Verte

In 1996 ging het bedrijf over in “Bvba Tuinarchitectuur Wim Verrezen” en werd een eigen kwekerij opgericht bij de huidige locatie in de Ilsestraat in Oosterwijk-Westerlo (provincie Antwerpen). De boomkwekerij kreeg de naam "Ile Verte" die zowel verwijst naar haar ligging in het gehucht "Ile", Ilsestraat, als naar de betekenis van het Franse woord "île", eiland, en "verte", groen : het groene eiland! De kwekerij is vooral gericht op de kweek van groenblijvers zoals Taxus en Buxus. Enkele andere specialiteiten maken ons aanbod compleet. Het merendeel van het door ons gebruikte plantenassortiment wordt echter ingekocht bij een selectie van gespecialiseerde kwekerijen in binnen- en buitenland. Onze jarenlange samenwerking waarborgt een constante hoge kwaliteit.

Pool & House

Na de bouw van onze uitvalsbasis in 1994 kende het bedrijf een gestage groei. Na tuinarchitectuur Wim Verrezen Bvba en boomkwekerij Ile Verte maakt bouwbedrijf Bvba Pool & House de cirkel rond. Pool & House coördineert de bouw van zwembaden, zwemvijvers, poolhouses en andere bijgebouwen.

 

De accommodatie werd ook steeds verder uitgebouwd. Op het nu 9 hectaren grote domein beschikken we over twee loodsen en 4000m² verharde buitenruimte voor stock en voorbereiding werven.

Een multifunctionele "TuinzaaL" biedt gelegenheid tot presentaties en events. 
De plannen voor een ruim en eigentijds bureelgebouw zijn gerealiseerd. Dit gebouw biedt naast ruime, inspirerende kantoren ook plaats aan een aangename vergader- en ontvangstmodule.

Aan de toekomst wordt verder gebouwd nu Wannes -zoon van-  in het bedrijf meewerkt.