Home » Blog » Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

Wilt u van uw tuin een paradijs maken? Als ervaren tuinarchitecten helpen we u graag bij het ontwerpen van uw droomtuin. U wilt misschien alle seizoenen kunnen genieten van een breed scala aan planten en bloemen, zonder dat u te veel onderhoud heeft. Of droomt u van een moderne tuin waar u heerlijk kan ontspannen met vrienden en familie? Wat u ook wilt, wij geven uw dromen vorm.

We vertrekken bij ons tuinontwerp altijd vanuit uw wensen en verwachtingen, maar houden ook rekeningen met praktische aspecten zoals de beschikbare ruimte, bestaande begroeiing en natuurlijk uw budget. Overweegt u om een professionele tuinontwerper in dienst te nemen? We leggen u graag uit hoe een samenwerking met ons bedrijf eruit ziet.

Van moodboard tot concreet plan van aanpak

Om een duidelijk beeld te krijgen van uw ideale tuin, vragen we u in de eerste plaats om een moodboard te maken. Daarnaast nemen we natuurlijk de tijd om het terrein te leren kennen en alles op te meten.

Vervolgens maken we een voorontwerp, om na uw feedback, tot een definitief plan van aanpak te komen. Het eindresultaat? Een unieke tuin, die het meeste maakt van de beschikbare ruimte en die voldoet aan uw wensen.

Wat mag u van een tuinarchitect verwachten?

Als u een tuinarchitect inhuurt, kan u meer verwachten dan een ‘mooie en moderne tuin’. In ons ontwerp houden we bijvoorbeeld ook rekening met praktische aspecten zoals de onderhoudsvriendelijkheid van de tuin, maar ook met de opwarming van het klimaat. U zal nu én in de toekomst van uw tuinontwerp kunnen genieten.

Een compleet plan van aanpak

Een plan van aanpak bevat − naast het eigenlijk tuinontwerp − de volgende zaken:

  • We zorgen ervoor dat uw tuin onderhoudsvriendelijk is.
  • In het ontwerp is oog voor ecologie en biodiversiteit,
  • Het klimaat warmt op en dit heeft impact op uw tuin, in onze plannen houden we hier rekening mee.
  • Er is ook aandacht voor de veiligheid zodat u zorgeloos kan genieten.
  • Privacy: hoe kan het ontwerp van de tuin u helpen om uw gevoel van privacy te verhogen.
  • Heeft u huisdieren of kinderen? Dan zorgen we dat ons ontwerp hier op aangepast wordt.

Planten die floreren

Bij de keuze voor de bloemen en planten houdt een tuinontwerper natuurlijk rekening met uw voorkeur voor bepaalde kleuren en texturen, maar ook met de omgeving, bodem en standplaats. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle beplanting in uw tuin kan floreren.

Een harmonieus geheel

Staan er bepaalde constructies in uw tuin? Geen enkel probleem, we integreren deze in het ontwerp. Ook elementen als een zwembad of terras nemen we op in het ontwerp zodat uw tuin uiteindelijk een mooi geheel vormt.

Wilt u niet alleen een nieuwe tuin, maar ook nog een nieuw bijgebouw plaatsen, zoals een poolhouse, buitenkeuken of kantoor? Ook daar kan ons team u mee helpen. Bij de keuze van de materialen zullen we rekening houden met de materialen en kleuren in en rond de woning zodat alles goed bij elkaar past.

Onze experts zijn bovendien op de hoogte van de bouwvoorschriften en zullen u adviseren wanneer het nodig is om een vergunning aan te vragen.

We helpen u graag bij uw tuinontwerp

U ziet, uw beleving staat centraal bij ons ontwerp, maar als tuinarchitect verliezen we ook andere belangrijke elementen zoals veiligheid en onderhoud niet uit het oog. Het eindresultaat zal een elegant geheel zijn dat aansluit bij uw wensen en waar u nog jaren van kan genieten. Contacteer ons gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Wist u trouwens dat ons team u ook kan helpen bij de aanleg en het onderhoud van uw nieuwe tuin?

Hoe maakt u een moodboard?

Via de app (of website) Pinterest maakt u moeiteloos moodboards over om het even wat. Wanneer u dus nadenkt over hoe uw tuin er moet uitzien, is Pinterest het ideale middel om uw visie tot leven te brengen. Wilt u graag wat inspiratie opdoen? Dan kunt u alvast een kijkje nemen bij onze moodboards. Is uw visie compleet? Deel uw moodboard met onze tuinarchitect en wij zetten uw droom met plezier om in realiteit.

Heading

Tuinonderhoud
voor bedrijven

Eerst meer weten over een groenzorgplan voor bedrijven?

Klik hier.