Home » Blog » Tuinontwerp en tuinonderhoud in de winter

Tuinontwerp en tuinonderhoud in de winter

De koude wintermaanden, een periode waarin iedereen zich lekker warm, binnenshuis terugtrekt. De tijd van het jaar waarin de meesten de tuinklusjes even laten voor wat ze zijn en hun tuin wat uit het oog verliezen. Maar ook in de winter kan uw tuin floreren.

Ruim op

De ambitie om uw tuin er in de winter net zoals in de zomer te laten uitzien is wellicht wat te hoog gegrepen. Dat hoeft ook helemaal niet. Een opgeruimde tuin maakt al een groot verschil. Haal de composthoop of lege bloempotten uit het zicht, wied onkruid en verwijder dode planten.

Zorg voor kleur

In een verder vrij grauw seizoen fleurt niets uw tuin meer op dan extra kleur. Winterjasmijn, Toverhazelaar, Sneeuwbal, of Helleborus ... er zijn heel wat bloemen en planten die in de winter perfect hun mannetje staan en fleurige accenten leggen op het groen van uw tuin. Vraag uw tuinarchitect om advies op maat. 

Maar ook uw bloempotten mogen gerust creatiever kleuren dan het klassieke terracotta. Varieer met kleurcombinaties en match ze met de tinten van uw woning.

Gun uw tuinhuis een nieuwe look

Vergroot uw focus op bloemen die uw tuin verfraaien met hun opvallende kleuren, gerust naar de hele tuin. Beschikt u over een tuinhuis? Dan is dit het ideale moment om na te denken hoe je dit in het voorjaar een upgrade kan geven . Een ervaren tuinontwerper kan je begeleiden en verrassen met originele tips.

Speel met licht en donker

In de winter is het langer donker dan licht. Geen goed nieuws voor uw tuin, op het eerste gezicht. Maar u kan het nadeel van een donkere tuin naar een voordeel ombuigen door creatief met licht om te gaan en bepaalde delen te belichten.

Een terras, bijvoorbeeld, komt mooi tot zijn recht met  aangepaste verlichting (vermijd daarbij wit licht en kies voor warm wit). Hetzelfde gaat op voor een zwembad, tuinpad, trappen en poorten. Voor al deze elementen hebben we verschillende oplossingen. Denk aan grondspots, ledlijnen, schijnwerpers, elegante paaltjes of wandarmaturen. Die passen we aan op maat van de stijl van uw tuin en woning.

Maar ook het belichten van specifieke planten of bloemen biedt een meerwaarde. Belangrijk daarbij is vooral niet alles tegelijk te belichten. Overdaad schaadt. Een kolfje naar de hand van een ervaren tuinarchitect.

Meer informatie over tuinontwerp en tuinonderhoud door Wim Verrezen Tuinarchitectuur

Heeft u vragen over hoe wij tuinontwerp en tuinonderhoud aanpakken? Of bent u geïnteresseerd om een tuinontwerp en -onderhoud te laten uitvoeren? U kan ons altijd bereiken via het contactformulier of ons bellen op het nummer 014/23.15.23. 

Heading

Tuinonderhoud
voor bedrijven

Eerst meer weten over een groenzorgplan voor bedrijven?

Klik hier.