Home » Blog » Verhoogde plantvakken of plantenbakken als meerwaarde voor uw tuin

Verhoogde plantvakken of plantenbakken als meerwaarde voor uw tuin

Uw tuin is een plaats waar u wil genieten en veel tijd wil doorbrengen. Door het opmaken van een mooi tuinontwerp en het gebruik van de juiste materialen is dit echt een plek waar u tot rust kan komen. Wij zoeken steeds naar mogelijkheden om het ontwerp van uw tuin af te stemmen op de architectuur van uw woning. Verhoogde plantvakken of plantenbakken kunnen daar deel van uitmaken.

Verhoogde plantvakken in diverse materialen

Wanneer u gebruik wilt maken van verhoogde plantvakken heeft u de keuze uit verschillende materialen. Zowel aluminium als hout, (corten)staal, natuursteen, beton en keramische tegels komen hiervoor in aanmerking.

De totaalbeleving van uw tuin wordt nog versterkt indien u de materiaalkeuze afstemt op elementen uit uw woning. Wilt u juist een speciaal accent in uw tuin of wat extra dynamiek, dan kiest u voor plantenbakken in een felle kleur of met een speciale vorm.

Plantenbakken optimaal inzetten in uw tuin

Verhoogde plantvakken of bloembakken kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. U kan de verhoogde plantvakken bijvoorbeeld doortrekken in een zitelement of integreren in de tuin om zo hoogteverschillen op te vangen. Plantenbakken komen bovendien vaak voor in kleine tuinen of stadstuinen om een extra dimensie te creëren.

Ook voor een kruiden- of groentetuin zijn deze verhoogde plantenbakken ideaal wat betreft gebruiksgemak. U kunt de bakken beplanten met siergrassen of vaste planten en eventueel aanvullen met een solitaire boom of struik.

Aandachtspunten bij het kiezen van een plantenbak

Wij voorzien steeds een bevloeiingssysteem in onze verhoogde plantvakken. Verder kan het gebruik van lava als toplaag de onkruidgroei beperken. Bodemloze plantenbakken zorgen voor contact met de ondergrond wat uitdroging vermindert.

Wanneer u kiest voor een uitzonderlijke vorm of afmeting van een aluminium plantenbak op maat, dan kan deze gemakkelijk uit meerdere delen worden samengesteld die verbonden worden met koppelplaten.

Persoonlijk advies over het design van uw droomtuin?

Wilt u persoonlijk advies over het gebruik van plantvakken of plantenbakken in uw tuin? Wij geven u graag tips en helpen u bij het verwezenlijken van uw droomtuin. Contacteer ons vrijblijvend via het contactformulier of bel naar 014/23.15.23.

Heading

Tuinonderhoud
voor bedrijven

Eerst meer weten over een groenzorgplan voor bedrijven?

Klik hier.